Posted on Category:Overige blogs

Hoe vindt jet het juiste kraamcadeau?

Een baby krijgen is een van de mooiste gelegenheden in het leven, maar het kan ook een beetje eng zijn. Met de stijgende kosten voor alles, van kleding tot onderwijs, is het opvoeden van kinderen erg duur. Veel ouders maken zich zorgen over hoe ze zullen betalen voor alle dingen die het kind nodig heeft. Het juiste kraamcadeau kan nieuwe ouders helpen minder uit te geven en meer te sparen.

Veel grote ticketitems hebben meerdere functies. Dergelijke artikelen gaan lang mee en zijn een goede investering. Sommige wiegjes kunnen indien nodig worden omgebouwd tot een peuterbed. Autostoelen die eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot een stoelverhoger door onderdelen te verwijderen, kunnen jarenlang worden gebruikt.

Zelfs als je kleinere artikelen koopt, zoek dan naar producten die met het kind mee kunnen groeien. Er zijn kledinghangers voor babykleding en later voor kinderkleding uit te breiden. Duurzaam houten speelgoed behoudt zijn waarde en past zich aan de behoeften van het kind aan. Ze kunnen nu gebruikt worden als decoratie in de babykamer en later mee gespeeld worden.

Ouderschapsboeken

Ouderschapsboeken zijn een ander idee. Ouders kunnen ze gebruiken voor zowel voorbereiding als referentie. De What to Expect-serie is een klassieker voor ouders, maar er zijn ook veel andere humoristische en serieuze boeken over ouderschap. Blader door de boekwinkel en lees enkele delen door om boeken te vinden die de ouders zullen aanspreken.

Kleding

Kleding met een grotere maat is een ander geschenk dat later op prijs zal worden gesteld. Naarmate de baby ouder wordt, zullen de ouders geen kleding meer hebben die als cadeau is gegeven. Het zal een leuke traktatie zijn om wat gloednieuwe kleding in grotere maten uit de kast te halen.

Cadeaus voor ouders

Je kunt ook cadeaus geven waarmee ouders kunnen sparen voor de toekomst. De stijgende kosten van een hbo-opleiding kunnen voor de meeste ouders een eng vooruitzicht zijn, maar u kunt helpen. Koop een aanbetalingsbewijs dat zal rijpen wanneer het kind klaar is om naar de universiteit te gaan. Beleg in sommige aandelen of staatsspaarobligaties op naam van het kind. Open een hoogrentende spaarrekening voor het kind.

Populaire zijn de Education Savings Account (ESA) of een staat 529 Plan. Sommige ETA’s hebben beperkingen op hoeveel er elk jaar kan worden gestort; 529 plannen niet. Beide hebben fiscale voordelen, aangezien opnames voor onderwijs niet worden belast. Een andere optie is een hele levensverzekering bij een bedrijf als Gerber. Premies zijn betaalbaar en de dekking wordt groter naarmate het kind meerderjarig wordt.

Praktische geschenken die ouders helpen sparen voor de toekomst zijn altijd in stijl. Ze zullen vandaag en tot ver in de toekomst gewaardeerd worden.