Posted on Category:Niet gecategoriseerd

Wat is de invloed van TV-kijken op mijn kind?

Veel ouders vragen zich af wat de invloed is van televisie kijken op kinderen, of ze hun kinderen filmpjes mogen laten kijken en wat voor populaire programma’s er zijn voor kinderen. Het antwoord op deze vragen is niet zo eenvoudig. In deze blog zullen we een kijkje nemen in de wereld van televisie kijken voor kinderen, zodat je een beter begrip krijgt van deze leeftijdsgroep en wat er op tv is.

Invloed van tv-kijken

De invloed van tv-kijken op kinderen is een veelbesproken onderwerp. Uit onderzoek is gebleken dat het kijken van televisie invloed heeft op de manier waarop kinderen denken, leren, hun tijd besteden en hun gedrag.

 

 • Tv-kijken heeft zowel positieve als negatieve invloed op kinderen. Ten eerste is er het positieve dat deze leuke programma’s kunnen helpen bij het leren van kinderen, zoals bijvoorbeeld educatief materiaal. Ook hebben kinderen veel plezier bij het kijken van hun favoriete programma via de interactieve TV.
 • Aan de andere kant heeft tv-kijken ook een negatieve invloed. Studies hebben aangetoond dat te veel tv-kijken bij kinderen kan leiden tot gewichtsproblemen, slechtere schoolprestaties, minder sociaal vaardigheid en zelfs depressies.

Mijn kind kijkt veel filmpjes, is dat slecht?

Veel ouders vragen zich af of hun kinderen filmpjes mogen kijken. De algemene regel is dat ouders beter kunnen kijken naar de leeftijdsaanduiding op de video’s die hun kinderen willen bekijken. Dit is vooral belangrijk bij filmpjes die op YouTube staan, omdat deze niet altijd door volwassenen worden gecontroleerd. Het is belangrijk om met je kind te praten over wat ze kijken op YouTube, zodat je ze bewust kunt maken van mogelijke gevaren, zoals seksuele inhoud, geweld en cyberpesten. Je kunt ook afspraken maken over de tijd die ze kunnen doorbrengen met kijken.

Populaire programma’s voor kinderen

Er zijn veel populaire programma’s voor kinderen, waaronder zowel educatieve als entertainmentprogramma’s. Veel providers bieden ook allerlei leuke kids tv-pakketten aan. De meest populaire programma’s zijn vaak afkomstig van verschillende tv-zenders, zoals Disney Channel, Nickelodeon en Cartoon Network.

Sommige van de populaire programma’s voor kinderen zijn:

 • SpongeBob SquarePants: een animatieserie over een gele spons die in een onderwaterstad woont.
 • Dora the Explorer: een educatief programma over een meisje dat op avontuur gaat in haar wereld.
 • Paw Patrol: een animatieserie over een stel politiehonden die reddingsmissies uitvoeren.
 • Scooby-Doo: een animatieserie over een groep vrienden die samen avonturen beleven.
 • Pokemon: een animatieserie over een jonge trainer die de wereld verkent op zoek naar Pokémon.
 • Daarnaast zijn er ook veel populaire tv-shows die bedoeld zijn voor een volwassener publiek, maar waar kinderen ook graag naar kijken, zoals bijvoorbeeld reality-shows en sitcoms.

Conclusie: is het verantwoord om mijn kind af en toe een filmpje voor te zetten?

Om te concluderen kan je stellen dat televisie kijken bij kinderen een dubbelzijdig iets is. Aan de ene kant is er het positieve dat tv-kijken leerzame programma’s kan bevatten en dat kinderen ervan kunnen genieten. Aan de andere kant kan te veel tv-kijken bij kinderen leiden tot problemen met hun gezondheid, schoolprestaties en gedrag. Ouders moeten er rekening mee houden dat filmpjes op YouTube niet altijd door volwassenen worden gecontroleerd en dat ze met hun kinderen moeten praten over de video’s die ze bekijken.

Als je op zoek bent naar populaire programma’s voor kinderen, dan zijn er veel programma’s op tv te vinden, zoals educatieve programma’s, animatieseries, reality-shows en sitcoms. Ouders moeten ervoor zorgen dat ze hun kinderen helpen om een evenwicht te vinden tussen het kijken van tv en andere activiteiten.

Posted on Category:Niet gecategoriseerd

Tips als wilt beginnen met je kind leren eten

Kind eten

Als je baby vier maanden is mag je beginnen met het geven van oefenhapjes. Wat zijn oefenhapjes eigenlijk? Hoe zorg je dat je baby een goede start maakt met eten? Lees snel verder om het antwoord te ontdekken op deze vragen.

Wat zijn oefenhapjes?

Zoals de naam doet vermoeden zijn oefenhapjes om te oefenen. Als je baby vier maanden is hoeft het namelijk nog niet iets te eten naast de borstvoeding of flesvoeding. Je baby krijgt tot zes maanden nog voldoende voedingsstoffen binnen via melk. Vanaf dat je baby zes maanden is moet het wel andere voeding binnenkrijgen. Als je dit niet doet krijgt je baby niet voldoende voedingsstoffen binnen en kunnen er tekorten ontstaan. Door al vanaf vier maanden te oefenen met eten is de kans groter dat je baby vanaf zes maanden goed gaat eten. Je baby heeft door de oefenhapjes ongeveer twee maanden de tijd om te wennen aan vastere voeding.

Lees je goed in

Je baby mag nog niet alles eten. Zo is bijvoorbeeld kaas veel te zout voor een baby. De nieren van je baby zijn nog klein en in ontwikkeling. Zout moet door de nieren worden verwerkt en dat kunnen de nieren van je baby op dat moment nog niet aan. Je kunt je baby een lepel geprakt fruit of groente geven. Door te beginnen met oefenhapjes kun je ook de kans op het ontwikkelen van voedselallergieën verkleinen. Dit is extra belangrijk als je baby al last heeft van een voedselallergie en/of ernstig eczeem. Begin echter niet voordat je baby vier maanden is. Dit kan mogelijk de kans het ontwikkelen van voedselallergieën juist vergroten. Ander voedsel dat je kunt aanbieden is bijvoorbeeld ei en pindakaas. Blijf er altijd bij als je je baby laat eten.

Zorg voor een rustige omgeving

Je baby moet nog wennen aan vastere voeding. In het begin moet je daarom de voeding pureren. Stap voor stap geef je je baby vastere voeding. Als je begint met de oefenhapjes is het belangrijk dat je baby zich in een rustige omgeving omgeeft. Zorg ook dat je baby op een stabiele stoel zit. Een wipstoel is bijvoorbeeld niet geschikt, omdat je baby hierdoor te veel beweegt tijdens het eten. Bovendien leidt dit ook af van het eten. Zorg er ook voor dat je baby niet
niet te strakke babykleding aan heeft. Dit is namelijk oncomfortabel tijdens het eten.

 

Als je baby eenmaal zes maanden is moet voeding een vast onderdeel zijn van het voedingspatroon. Daarnaast geef je nog wel borstvoeding of flesvoeding. De melk wordt steeds meer afgebouwd. Als je baby zes maanden is kun je eventueel ook kiezen om de Rapley Methode te volgen. Dit houdt in dat je je baby gelijk vast voedsel aanbiedt in plaats van dat je de voeding pureert of prakt.

Posted on Category:Niet gecategoriseerd

Speelgoed voor elk soort: van knuffels tot boeken

Wist je dat speelgoed in allemaal verschillende soorten en maten bestaat? Van knuffels tot kinderboeken, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Speelgoed is belangrijk voor kinderen, omdat ze hiermee hun fantasie kunnen ontwikkelen. Ze leren erdoor spelenderwijs de wereld om zich heen te begrijpen. In dit artikel vertellen we je alles over speelgoed voor elk soort!

Waarom is speelgoed belangrijk voor kinderen?

Speelgoed is belangrijk voor kinderen, omdat ze hiermee hun fantasie kunnen ontwikkelen. Ze leren erdoor spelenderwijs de wereld om zich heen te begrijpen. speelgoed stimuleert de ontwikkeling van de hersenen en helpt kinderen om emoties te begrijpen.  Het is ook een geweldig hulpmiddel om kinderen te leren socializen.

Knuffels voor jong en oud

Knuffels zijn speelgoed dat nooit verveelt. Het wordt vaak gegeven aan jonge kinderen voor troost, maar het kan ook gebruikt worden door volwassenen als een manier om emotionele steun te geven of de band te versterken met iemand die je liefhebt. Er bestaan knuffels in verschillende maten, stijlen en materialen, zoals  katoen, zacht kunststof of bont.

Kinderboeken: speelgoed voor het brein

Kinderboeken zijn een geweldig speelgoed om kinderen te helpen hun verbeeldingskracht en fantasie te ontwikkelen. Ze leren erdoor over verschillende onderwerpen zoals natuurwetenschappen, geschiedenis en literatuur. Door kinderboeken aan te schaffen, geef je jouw kind de mogelijkheid om meer te weten te komen over de wereld!

De voordelen van speelgoed

Speelgoed heeft vele voordelen voor kinderen. Hieronder volgen enkele belangrijke voordelen:

 • Speelgoed stimuleert de ontwikkeling van de hersenen.
 • Speelgoed helpt kinderen om emoties te begrijpen.
 • Speelgoed is een geweldig hulpmiddel om kinderen te leren socializen.
 • Knuffels zijn speelgoed dat nooit verveelt.
 • Kinderboeken zijn een geweldig speelgoed om kinderen te helpen hun verbeeldingskracht en fantasie te ontwikkelen.

Hoe kies je het juiste speelgoed voor je kind?

Het juiste speelgoed kiezen voor je kind kan soms lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten speelgoed dat het moeilijk is om een keuze te maken. Gelukkig zijn er enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van speelgoed voor je kind.

Bedenk wat je kind leuk vindt

Als je wilt weten wat het juiste speelgoed voor je kind is, dan moet je eerst weten wat hij of zij leuk vindt. Ga na wat de kinderen in de speeltuin spelen of vraag ze naar hun favoriete tv-programma. Op deze manier krijg je een goed idee van wat ze leuk vinden.

Kijk naar de leeftijd van je kind

Ook de leeftijd van je kind is belangrijk bij het kiezen van speelgoed. Er bestaan speelgoed voorwerpen die speciaal bedoeld zijn voor bepaalde leeftijdsgroepen. Bekijk dus goed welk speelgoed geschikt is voor jouw soort.

Vergroot het speelplezier met sets

Veel speelgoed bestaat in sets, waardoor kinderen meer plezier ervan kunnen halen. Sets laten kinderen vaak creatief denken en stimuleren de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht. Ze helpen ook bij het leren van getallen en lettergrepen.

Posted on Category:Niet gecategoriseerd

Hoe vindt jet het juiste kraamcadeau?

Een baby krijgen is een van de mooiste gelegenheden in het leven, maar het kan ook een beetje eng zijn. Met de stijgende kosten voor alles, van kleding tot onderwijs, is het opvoeden van kinderen erg duur. Veel ouders maken zich zorgen over hoe ze zullen betalen voor alle dingen die het kind nodig heeft. Het juiste kraamcadeau kan nieuwe ouders helpen minder uit te geven en meer te sparen.

Veel grote ticketitems hebben meerdere functies. Dergelijke artikelen gaan lang mee en zijn een goede investering. Sommige wiegjes kunnen indien nodig worden omgebouwd tot een peuterbed. Autostoelen die eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot een stoelverhoger door onderdelen te verwijderen, kunnen jarenlang worden gebruikt.

Zelfs als je kleinere artikelen koopt, zoek dan naar producten die met het kind mee kunnen groeien. Er zijn kledinghangers voor babykleding en later voor kinderkleding uit te breiden. Duurzaam houten speelgoed behoudt zijn waarde en past zich aan de behoeften van het kind aan. Ze kunnen nu gebruikt worden als decoratie in de babykamer en later mee gespeeld worden.

Ouderschapsboeken

Ouderschapsboeken zijn een ander idee. Ouders kunnen ze gebruiken voor zowel voorbereiding als referentie. De What to Expect-serie is een klassieker voor ouders, maar er zijn ook veel andere humoristische en serieuze boeken over ouderschap. Blader door de boekwinkel en lees enkele delen door om boeken te vinden die de ouders zullen aanspreken.

Kleding

Kleding met een grotere maat is een ander geschenk dat later op prijs zal worden gesteld. Naarmate de baby ouder wordt, zullen de ouders geen kleding meer hebben die als cadeau is gegeven. Het zal een leuke traktatie zijn om wat gloednieuwe kleding in grotere maten uit de kast te halen.

Cadeaus voor ouders

Je kunt ook cadeaus geven waarmee ouders kunnen sparen voor de toekomst. De stijgende kosten van een hbo-opleiding kunnen voor de meeste ouders een eng vooruitzicht zijn, maar u kunt helpen. Koop een aanbetalingsbewijs dat zal rijpen wanneer het kind klaar is om naar de universiteit te gaan. Beleg in sommige aandelen of staatsspaarobligaties op naam van het kind. Open een hoogrentende spaarrekening voor het kind.

Populaire zijn de Education Savings Account (ESA) of een staat 529 Plan. Sommige ETA’s hebben beperkingen op hoeveel er elk jaar kan worden gestort; 529 plannen niet. Beide hebben fiscale voordelen, aangezien opnames voor onderwijs niet worden belast. Een andere optie is een hele levensverzekering bij een bedrijf als Gerber. Premies zijn betaalbaar en de dekking wordt groter naarmate het kind meerderjarig wordt.

Praktische geschenken die ouders helpen sparen voor de toekomst zijn altijd in stijl. Ze zullen vandaag en tot ver in de toekomst gewaardeerd worden.