Posted on Category:Tips

Tips voor het kopen van de eerste babyschoentjes

Babyschoentjes

Je wil graag nieuwe babyschoenen voor jongens kopen, maar waar moet je dan zoal aan denken? Het is goed dat je wat tips krijgt voor het kopen van de eerste babyschoentjes. Met name wanneer dat het je eerste kindje is, kan dat weleens lastig zijn. Je denkt misschien het is eenvoudig, maar je merkt als je eenmaal aan het kijken bent wat er allemaal bij komt kijken. Zoals je weet zijn de voetjes van je baby volop in ontwikkeling. Het vet gaat na een tijdje verdwijnen en dan zal kraakbeen om worden gezet in bot.

Tip 1: Materiaal van de schoenen

Meestal zijn de babyschoenen gemaakt van erg soepel materiaal, dat is ook wel nodig om de schoen aan te krijgen aan de voet van je kindje. Ze zijn dan vaak ook gemaakt van canvas, leer of suède. Zo kan je baby zijn voeten ook eenvoudig bewegen in de schoen.

Tip 2: Pasvorm en maat

Het is van belang dat de pasvorm juist is. De lengte moet dan goed zijn, ook de breedte en de hoogte. Als je de eerste schoentjes gaat passen bij je baby zorg dan dat je kindje ook sokken aan heeft. In de toekomst zal je kindje namelijk ook sokken aan hebben als hij/zij schoenen draagt. Ook de maat is van belang, je kindje moet dan even staan en dan kun je zien of de hak goed achterin de schoen past. Druk voor dan ook even op de schoen zodat je kunt controleren tot waar de tenen precies komen.

Tip 3: Sluiting van de schoenen

Je hebt als je je gaat verdiepen in de verschillende soorten schoenen ook allerlei soorten sluitingen. Denk aan ritsen, klittenband en bijvoorbeeld veters. Als je kindje buiten gaat lopen dan kun je beter veters kiezen of klittenband, deze kun je namelijk net wat strakker aantrekken en zo zitten de schoenen ook wat steviger om de voet.

Tip 4: Flexibiliteit

Schoenen moeten voor je kindje erg flexibel zijn. Maar let op want de achterkant moet daarbij dan wel weer stevig zijn. Het draagt dan namelijk bij aan een goede ontwikkeling van je baby’s voetjes.