Posted on Category:Tips

Vanaf welke leeftijd kan mijn kindje met Duplo spelen?

Duplo

Het spelen met Duplo blokken is een hele verantwoorde manier om kleine kinderen te laten spelen. Maar de vraag is vanaf welke leeftijd precies je je kindje met dit soort speelgoed aan de gang kunt laten gaan. Is dat vanaf 1 jaar of is dat vanaf een latere leeftijd? En dan heb je ook nog de vraag tot welke leeftijd ze met Duplo kunnen spelen.

Met Duplo blokken spelen vanaf anderhalf jaar tot vijf jaar

LEGO, de Deense speelgoedfabrikant, heeft Duplo ontwikkeld voor kinderen van anderhalf jaar tot vijf jaar. Is je kind zo rond de twee jaar, dan kun je ze makkelijk met dit type speelgoed laten spelen. De blokken zijn heel vrolijk gekleurd en je leert je kind op een spelenderwijs bouwen, dingen creëren en zichzelf te ontwikkelen. Duplo is heel leuk voor kleuters, waarmee de kleinste op een uitdagende, onderhoudende en educatieve wijze allerlei nieuwe vaardigheden leert.

Diverse sets Duplo blokken te koop voor verschillende leeftijden

Deze bekende Deense speelgoedfabrikant verwerkt wel verschillen in hun producten. Zo zijn er speelgoed sets te koop voor de allerkleinste kindjes van rond de anderhalf jaar. Maar er zijn ook speelgoed sets te koop voor de wat oudere kindjes van rond de twee en drie jaar. Je kunt het speelgoed altijd mee laten groeien met je kind. Zo gaat het van heel simpel en eenvoudig naar uitgebreid bouwen en spelen. Op elke doos heeft LEGO een leeftijds richtlijn vermeld. Deze leeftijds richtlijn geeft je de zekerheid dat de speelgoed set overeenkomt met het ontwikkelingsstadium van je kindje.

Welke thema’s kun je kopen als Duplo speelgoed set?

LEGO heeft een grote variatie aan diverse Duplo speelgoed sets. Elke set heeft zo ’n thema en er zijn ontzettend veel thema’s te vinden. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld bouwstenen, dieren en Disney. Maar deze Deense speelgoedfabrikant maakt ook thema speelgoed sets in de vorm van superhelden, mijn eerste Duplo en het stadsleven. De bouwelementen zijn uit te wisselen en kunnen gebruikt worden om geheel eigen creaties te maken. Binnen de thema’s zijn er zowel sets te vinden voor meisjes als jongens. Een handige tip om even te weten is dat je de grote blokken gewoon kunt blijven gebruiken. Grote Duplo blokken zijn namelijk heel goed te combineren met kleinere blokjes. De beste Duplo speelgoed sets koop je bij Uniblocks.